Skip to content

Huidverbetering

Voorafgaand aan een huid verbeterende behandeling vindt altijd een uitgebreid intake gesprek plaats.
De specialiste kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen.
In een aantal gevallen wordt gekozen voor behandeling met SHR.
Het is belangrijk dat u uw huid vanaf twee weken voor de behandeling niet meer blootstelt aan de zon of zonnebank.
Verdere voorbehandelingen zijn niet nodig.

Met SHR kunt u een aantal huidtypes behandelen:

Rimpels:

De dieper huidlagen worden gestimuleerd huidcellen en collageen aan te maken.
Uw rimpels worden voor een periode van ongeveer 2 maanden zachter en uw huid wordt voller en stralender.
Het volledig verwijderen van rimpels is met IPL niet mogelijk, verzachten is wel goed mogelijk.

Littekens:

Deze worden verminderd door ook de diepere huidlagen te activeren cellen aan te maken.
Littekens zullen zachter en egaler worden.
Het volledig verwijderen van littekens blijft lastig, verminderen is wel mogelijk.

Couperose:

Vaak komt dit op wangen, neus, voorhoofd of kin voor.
Alleen het passieve type couperose is te behandelen.
Onze schoonheidsspecialiste kan dit goed beoordelen.
De adertjes worden dicht gelaserd waardoor na ongeveer 4 weken een zachtere teint waarneembaar is.
Uw huid wordt niet beschadigd, er ontstaan geen wondjes. Er zijn ongeveer 3 tot 5 behandelingen nodig.
Na een aantal jaren is het goed mogelijk dat couperose weer terugkomt omdat de oorzaak vaak in een zwak aderenstelsel zit.

Pigmentvlekken,
sproeten:

Deze ophoping van pigment wordt door de flits verpulverd en door de huid in ongeveer 4 weken afgevoerd.
De vlek wordt na de behandeling donkerder en na ongeveer 4 weken slijt u de vlek er in een paar dagen af.
Ook na behandeling van sproeten lijkt uw gezicht gladder en jonger.
Voor behandeling van pigmentvlekken en sproeten zijn ongeveer 3 tot 5 behandelingen nodig.
Om het resultaat te behouden adviseren wij tevens een dagcrème met goede Uv-filter te gebruiken.

T-AWAY

De nieuwe T-AWAY beschikt over de modernste technologie.
Met deze techniek kunt u bij verwijdering van steelwratjes, ouderdomswratjes, bloedblaasjes, spider naevi en grovere adertjes en fijne pigment/ouderdomsvlekjes al bij de eerste behandeling zichtbare resultaten zien.
Bij alle behandelingen hoeven we niet in de huid te prikken, we blijven aan de oppervlakte van de huid.

Microdermabrasie:

Acne, wie heeft er in meer of mindere mate geen last van gehad?
De actieve acne kan mooi genezen, maar wat als acne zijn sporen achterlaat in de vorm van littekens?
Tot op heden kon men acne littekens nog niet goed behandelen.
Nu is er microdermabrasie; de gulden middenweg tussen de oppervlakkige peelings en de chemische, mechanische of laser dermabrasie.

Werkwijze:

Voorafgaand aan een huid verbeterende behandeling vindt altijd een uitgebreid intake gesprek plaats. De specialiste kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen. In een aantal gevallen wordt gekozen voor behandeling met microdermabrasie. Het is belangrijk dat u uw huid vanaf twee weken voor de behandeling niet meer blootstelt aan de zon of zonnebank. Verdere voorbehandelingen zijn niet nodig.

Tijdens de microdermabrasie behandeling wordt een fijne straal microkristallen door middel van een vacuümzuigkracht langs de huid gezogen. De kristallen ‘zandstralen’ zo steeds een klein laagje van de opperhuid af en `polijsten` de huid glad. De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp, van de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden gezogen, en het aantal streken over hetzelfde gebied. Op deze manier is microdermabrasie een doseerbare en controleerbare behandeling.

U ziet direct na een behandeling dat uw huid intensief behandeld is. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling. De huid zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot twee dagen na de behandeling rood zien. Houdt u hier rekening mee met het plannen van uw afspraak. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na twee dagen gaan schilferen. U kunt dan thuis uw huid scrubben met jojobascrub van Dr. Spiller om zo de dode huidcellen te verwijderen. Na de microdermabrasie behandeling kunt u in feite gewoon weer aan het werk. Zonnen, sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de microdermabrasie behandeling. U kunt blijvende beschadiging aan uw huid overhouden als u bovenstaande waarschuwing negeert.

Nabehandeling

Na de behandeling wordt aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf en zal voedingsstoffen extra goed opnemen. Zo adviseren wij u uw huid twee maal per dag (of vaker indien nodig) te verzorgen met de dagcrème van Dr. Spiller die bij uw huid past.

Vermijd blootstelling aan zonlicht tot enkele weken na de behandeling om vorming van pigmentvlekken te voorkomen. Bescherm daarom uw huid gedurende 6 weken met UV crème van Dr. Spiller. Dit geldt ook in de winter; uw huid is zijn natuurlijke bescherming tegen UV straling kwijt, waardoor u gevoeliger wordt voor het ontwikkelen van pigmentvlekken in de huid.

Gebruik verder geen make-up tot 24 uur na de behandeling en onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende twee weken. Ook zwemmen wordt de eerste twee weken na de behandeling afgeraden in verband met de gevoeligheid van de huid. Indien de huid diep behandeld is, moet u uw huid behandelen als een schaafwond dus handhaaf een goede hygiëne. Wanneer er korstjes ontstaan na de behandeling mag u hier niet aan krabben, dit verhoogt de kans op een litteken.

Indicaties voor de behandeling:

De microdermabrasie kan ingezet worden als een oppervlakkige peeling bij een vermoeide, matte, vlekkerige of verouderde huid en bij oppervlakkige rimpelvorming en verstopte poriën. Op een hogere stand is de microdermabrasie uitermate geschikt om littekens te behandelen. Acnelittekens kunnen tot 80% verbeteren.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en het verwachtingspatroon. Indien u een intensieve peeling van de huid wilt, dan kan het resultaat na een of twee behandelingen al bereikt zijn. Heeft u een dikke, verouderde huid met acnelittekens dan kan het voor u gewenste resultaat misschien pas na 10 behandelingen zichtbaar zijn. Hoe dieper de littekens, des te meer behandelingen noodzakelijk zijn. De behandeling kunnen kort op elkaar volgen. Indien de huid genezen is, kan de volgende behandeling plaatsvinden. Geef de huid minimaal twee weken de tijd te genezen.

Optimale hygiëne:

Het microdermabrasie apparaat van ECURI is een van de weinige volledig gesloten systemen. Dit houdt in dat alle verbruiksmaterialen steriel geleverd worden (slangen, kristallen e.d.). De gebruikte kristallen en dode huidcellen kunnen niet terug in het systeem, maar worden opgevangen in daarvoor bedoelde buizen die na de behandeling weggegooid worden. Bij elke behandeling, dus bij elke nieuwe patiënt, worden alle materialen die met uw huid in aanraking komen steriel geleverd. Dit maakt dit apparaat ook geschikt voor de behandeling van actieve acné.

pigmentvlekken
taway
microdermabrasie