Skip to content

Kalk en Schimmelnagels

Een kalknagel is een sterk verdikte, harde nagel. Een schimmelnagel heeft een wit/gele tot soms bruine kleur. Vaak worden dit type nagels met elkaar verward omdat ze vaak ook samen voorkomen. Een schimmel nestelt zich graag in een kalknagel.

Een verdikte nagel kan door de pedicure dunner geslepen worden zodat het er weer toonbaar uitziet.schimmelnagel

Een schimmelnagel (mycose) is lastiger te behandelen. In de meeste gevallen is het verbeteren van de nagel helaas het hoogst haalbare, maar dit is zeker nog de moeite waard!

Dit kan door het plaatsen van een gelnagel (zie foto).

Dit is een korte termijn oplossing, de schimmelinfectie wordt hiermee niet opgelost.
Een andere mogelijkheid is langdurig consequent gebruik van een anti-schimmel thuisproduct.

Deze zullen in 30% van de gevallen (wetenschappelijk bewezen bij producten verkrijgbaar bij pedicure of drogist ivm toegestane concentratie werkzame stof)hun werk doen.
In 70% van de gevallen zullen deze producten de schimmel verminderen, maar niet verwijderen.

Regelmatig uw nagels laten verzorgen door uw pedicure is een behoud voor uw voeten. Regelmatig een voetenbad met dode zeezout is soms nog een rijke aanvulling, aangezien schimmels een hekel aan zout hebben.

schimmelnagel

Uit de pedicuresalon

Nieuwsgierig wat we zoal doen in de pedicuresalon? Vul je gegevens in, en we sturen je een week lang elke dag een vrolijk verhaaltje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Uit de pedicuresalon

  

Nieuwsgierig wat we zoal doen in de pedicuresalon? Vul je gegevens in, en we sturen je een week lang elke dag een vrolijk verhaaltje.

dit veld niet invullen s.v.p.