Wendy`s Beautiek, Haadwei 85a | 9104 BC Damwâld | info@wendysbeautiek.nl


BERICHT UIT DE PEDICURESALON:

BEHANDELINGEN WEL MOGELIJK ONDER VOORWAARDEN VANAF VRIJDAG 27 MAART.

Nu de sector Uiterlijke Verzorging de deuren landelijk heeft gesloten, zijn cosmetische pedicurebehandelingen nog steeds verboden.
Maaaarrr voor een aantal klanten/patiënten mogen wij de deuren weer openen.

In de volgende gevallen kunnen wij weer behandelingen uitvoeren:

`Gewone` likdoorns, eelt, kalknagels etc. mogen we niet eerder behandelen dan dat er een ontsteking begint te ontwikkelen. Als het erg rood wordt en een kloppend gevoel geeft, trek dan aan de bel bij ons. Wij treffen uiteraard alle nodige hygiënische maatregelen in de salon.

SVP alleen een afspraak maken als het medisch echt nodig is en er risico op ontsteking is! We willen zo weinig mogelijk klanten blootstellen aan de mogelijkheid op besmetting, en tegelijkertijd de huisartsen ontlasten. Bij twijfel: neem contact met ons op via onze voicemail, mail of facebook.

Vanaf vrijdag 27 maart zullen we beginnen met behandelingen.

Ter verduidelijking hieronder het advies van de Provoet-brancheorganisatie:

Ministerie VWS: ‘medisch noodzakelijke voetzorg gaat door’
ProVoet ontving op dinsdag 24 maart bericht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat zorgt voor de gewenste duidelijkheid in pedicureland: medisch noodzakelijke voetbehandelingen doorverwezen vanuit podotherapeut, huisarts of specialist mogen tot en met 6 april 2020 wél worden uitgevoerd door een medisch pedicure*. Belangrijk hierbij is om je strikt aan de hygiënevoorwaarden te houden.

Overleg met podotherapeut, huisarts of specialist
Onder medisch noodzakelijke voetzorg verstaat ProVoet het volgende:


Overige medische behandelingen dienen in overleg met podotherapeut, huisarts of specialist plaats te vinden en mogen in het geval van spoed óók door een medisch pedicure worden uitgevoerd.

Uitzondering op 'contactberoep' vanwege medische noodzaak

Tijdens de persconferentie van het kabinet op maandagavond 23 maart werd er gesproken over ‘contactberoepen’, wat bij ProVoet en haar leden tot verwarring leidde. Onze beroepsgroep werd namelijk niet concreet benoemd in de uitvoering van de maatregelen, waardoor de medische noodzakelijke voetbehandelingen in een ‘grijs gebied’ bleven hangen. Voetbehandelingen uiterlijke verzorging verboden.

ProVoet scherpte haar advies direct na bovengenoemde persconferentie aan: voetbehandelingen die onder uiterlijke verzorging vallen zijn tot en met 6 april bij de wet verboden. Dit blijft ongewijzigd.